ZAMAN GAZETESİNİ BİRAZ DAHA DİKKATE DAVET EDİYORUZ:

Edebiyat dergileri gibi, gazetelerin de tavır aldığı, mimlediği siyasiler, şair ve yazarlar vardır. Kimi zaman “tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış” durumu da yaşanıyordur elbet. Yayın organlarının böyle bir tavır alması ulusal-uluslararası da olsalar zihnen büyüyemedikleri anlamına gelir benim nazarımda. Bu tavırlarından okuru önemsemedikleri ve yanılttıkları çıkarımında bulunmak da çok zor değil.   
      Bir Nokta dergisi, Şubat 2013, 133. sayısında Mustafa Özçelik hakkında hoş bir özel sayı ile çıktı okur karşısına. Bu haberi ben ilk Zaman gazetesinden okudum. Mustafa Özçelik’i her şeyden önce samimi duruşu ve kibarlığı ile sevmişimdir. Onun bu özellikleri şiirine de yansımıştır. Yunus Emre konusundaki bilgece çıkarımları ve çalışmaları ise onun öne çıkan diğer bir yönü. Ki zaten, Yunus Emre’yi ancak şairler anlar ve anlatabilir. Şimdi Zaman’daki tanıtım metnine bakalım ve asıl meseleye gelelim: “Eskişehir’in toprağı çoraktır. Ancak bozkırın orta yerindeki bu şehirde verimli bir kültür havzası vardır. Eskişehirli şair-yazar Mustafa Özçelik de bu verimli topraklardan çıkmış bir kalem. 59 yaşındaki şair, Yunus’un izinden ve onun dilinden yürüyen sanat anlayışıyla hakkı arayışını sürdürüyor. Şiir, deneme, hikâye ve roman dallarında onlarca eser kaleme alan Özçelik’i, dostları unutmadı. İstanbul Bir Nokta Edebiyat Dergisi, şubat sayısını ona ayırdı. ‘Mustafa Özçelik özel sayısında şairin hayatı ve eserleri mercek altına alınıyor. Sevenleri Özçelik’in eserlerini; Arif Ay, Fatma Şengil Süzer, Mehmet Ragıp Karcı, Hüseyin Akın, Metin Önal Mengüşoğlu, Sıddık Ertaş, Kibar Ayaydın, Mustafa Celep, Özcan Ünlü, Mürsel Sönmez, Arif Dülger, Bestami Yazgan, Nurettin Durman ve Ulaş Konuk’un kaleminden okuma fırsatı yakalıyor.” (BURAK KILIÇ, İSTANBUL, Zaman, 6 Şubat 2013)
      Bir Nokta’yı aldığımda şaşırdım, Zaman’ın tanıtım metninde görmediğim ve görsem kesinlikle gözümden kaçmayacak iki isimle karşılaştım: Cumali Ünaldı Hasannebioğlu ve Şakir Kurtulmuş. On yıllardır edebiyat içerisinde bulunan bu iki önemli ismi haberde vermemesi, Zaman gazetesini zan altında bırakıyor. Ya da Burak Kılıç adlı kültür habercisi, edebiyat çevrelerini iyi tanımıyor. Usta kalemleri öne çıkararak dergiyi daha cazip hale getirmek ise niyet, bu iki isim mutlak surette metinde yer almalıydı; çünkü ustaların sonuç itibariyle bir okur kitlesi bulunmaktadır.  

Tetikçi

Yorum Gönder

0 Yorumlar