MUSTAFA AYDOĞAN'DAN "DİL VE EDEBİYAT" DEĞERLENDİRMESİ

Mustafa Aydoğan'ın "Edebiyat Ortamı-2013 Şiir Yıllığı"nda, "Dil ve Edebiyat" dergisiyle ilgili yaptığı değerlendirmeyi yayımlıyoruz.

DİL VE EDEBİYAT – 2012 yılı belki de en çok bu dergiye yaradı. Dönüştü, dirildi, yeni bir nefes olmaya aday oldu. Dergi, önceki yıllardaki hantal görünümünden sıyrıldı ve tabir yerindeyse "açıldı". Umarız bu ‘açılma’ devam eder ve Dil ve Edebiyat Dergisi edebiyat dünyamıza katkılar sağlar. Tabii dönüşümlerin ve değişimlerin biraz daha devam etmesi gerekiyor. Acizane fikrim bu.
47. sayı Mavera Dergisi Özel Sayısı olarak çıktı ve metafizik edebiyat anlayışının yakın tarihine yeniden bakıldı. Rasim Özdenören ile yapılan söyleşi, Nazif Gürdoğan’ın "Sonsuzluk Kervanı'nda Bir Kültür ve Sanat Dergisi ‘Mavera’: Herkese açık Üniversite" başlıklı yazısı, Mustafa Özçelik’in "Bir Edebiyat Mektebi Olarak Mavera Dergisi" başlıklı yazıları ve diğer yorum ve yazılar bu özel sayıyı "özel" kıldı. Hüseyin Yorulmaz "Mavera ve Akabe" yazısına şöyle başlıyor: "Mavera Dergisi; Büyük Doğu, Diriliş ve Edebiyat dergilerinden sonra yerli düşüncenin edebiyat alanındaki farklı bir deneyimi olarak yayımlanır. 1976 yılının Aralık ayında ilk sayısı yayımlandıktan sonra bir zincirin uzayan halkası olarak görülür. Dergiyi çıkarırken yedi kişiydiler ve Cahit Zarifoğlu’nun şiir kitabından mülhem Yedi Güzel Adam olarak anıldılar" 

Alıntılayan: Tetikçi

Yorum Gönder

0 Yorumlar