NECİP FAZIL AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLSA LİSTELERE GİREBİLİR MİYDİ?


tbmm ile ilgili görsel sonucuBiliyorum, bu sorudan evvel Ak Parti’den aday adayı olur muydu, diye sormalıyım elbet, ama bu sorunun öyle cezbedici bir cevabı yok bence. Biz arı kovanına elimizi sokalım. Bal kovanı değil bu, mecliste bal var evet, ama 550 balarısı yok ne yazık ki, belki üç beş tane, o kadar, o kadar mı, bundan da emin değilim.
Niçin Necip Fazıl’ı böylesi bir meselenin içine çekiyorum, çünkü Tayyip Bey’in üstadı, onun şiirleriyle hemhal olduğunu bilmekteyiz, şimdilerde de merkezinde Sezai Karakoç bulunmakta, hoş, ne hoş bir reis-i cumhurumuz var, bizden şiirler okuyor, meydanlar şair sözüyle inliyor. Peki, meclise gelince niçin onca akademisyene rağmen bir şair bile giremiyor. Yanlış anlaşılmasın, yok, benim öyle aday adaylığım yok, fakat bazı şair arkadaşlarımız meclise girmeyi heves edinmişlerdi, üstelik bunların içerisinde Amerika’da okumuş –hani hâlâ hayranız ya batıdan eğitim almışlara- akademik kariyeri olan, birçok kitap yayınında bulunmuş, bürokrat, oldukça donanımlıları da var. Onlar bile bu elit 550 kişinin arasında yer alamamış. Her zamanki gibi şiir severler şairden pek hazzetmiyor, aman ha Nesimi gibi hakikati haykırabilir, Nefi gibi sivri dilli olabilirler, neyime lazım diyor bence parti başkanları, artist olabilir, şarkıcı ya da futbolcu hay hay, ama şair, aman uzak kaçsın, ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bu sözleri söyleyenler haklı. Lakin Ak Parti, “biz aklığımıza öylesine güveniyoruz ki, şairleri bile bünyemize alıyoruz” diyebilmeliydi, hele de zan altında kaldığı şu kaos döneminde. Adnan Menderes ile Tayyip Bey’i oldubitti birbirine benzetirler, o yüzden diyorum ki, Necip Fazıl bugün 50’li yaşlarında olsa ve Ak Parti’den aday adaylığını koysaydı, 550 vekilin arasına giremezdi, çünkü DP’den meclise girebilmek için onca uğraştığı halde Adnan Menderes tarafından görmezden gelinmişti. Şair, her daim iktidar tarafından ötelenmiştir.
Ha, diyeceksiniz yapma yahu, Ak Parti’den geçmiş dönemlerde birçok şair milletvekili oldu; şair mi dediniz? Düzeltmelisiniz sözünüzü, şaircik demelisiniz, çünkü gerçek şair, her ortamda ve mevkide şiiri kollar, şair arkadaşlarını unutmaz. Onlar, kendilerini bile unuttular. Tayyip Bey de haklıydı, koskoca parti başkanı tutup da büyük şairlerin ayağına gidemezdi ya, ama büyük şair de haksız sayılmaz, Allah’tan başkasının ayağına gidecek takat bulamaz kendinde. Öyleyse bu sorunsal hiçbir zaman çözümlenemeyecek. Selçuklu veya Osmanlı padişahları yüksünmeden şairleri dergâhlarında ziyaret ederlermiş. Bu da mümkünmüş yani, bilemeyeceğim.
Gerçekten öyle milletvekilleri tanıdım ki, azıcık entelektüel bir kişi onlarla aynı masada oturmaktan imtina eder, Tayyip Bey ne adamlara katlanıyor, yazık, meclisimizin geyik derisinden koltuklarına yazık ediliyor, yazık.
Bir de Ak Parti’de üç dönem teranesi var ya, dönüp duruyor televizyonlarda, artık gına geldik, b.. var ya mecliste milletvekillerinin ayakları yapışıp kalıyor, ne yapsınlar bal bu. Hem memleketi onlardan başka kimse yönetemez, maazallah düşman işgal edebilir, namus elden gidebilir, şükredelim halimize. 
Bir de niçin bu kadar akademisyen mecliste yer buluyor kendine, okuma yazma bilmeyen, eğitilmeye muhtaç milletvekilleri mi var, öyleyse Ak Parti, bu seçiminde son derece haklı.  
Politikadan anlamam, işte o yüzden verevine yazıyorum ya, iyi de ediyorum, herkes politik olmuş, hiç de yoksa bu üslup bir farklılık yaratıyor.
Mecliste şair, edebiyatçı yok, ben bu dertli başımı alıp kime gidem Tayyip Bey.


            Zafer Acar

Yorum Gönder

0 Yorumlar