“KARAR GAZETESİ” SAHİCİ BİR MAHKEME KURABİLECEK Mİ?


“Akşam Gazetesi”ndeki görevinden alınması üzerine Mehmet Ocaktan’a geçmiş olsun dileklerimi iletmek amacıyla telefon açmıştım, bu telefon konuşmasında dava arkadaşlarıyla yeni bir gazete çıkarmayı düşündüklerini söylemişti Ocaktan. Daha sonra Beyoğlu Sahaf Festivalinde Yusuf Ziya Cömert ile Ocaktan’a rastlamış, Seyfettin Ünlü’nün de bulunduğu bir masada çay içmiş, hazırlamakta oldukları gazete hakkında ayrıntılı konuşmuştuk. Gazetenin adını ilk orada duymuştum: “Karar”. İyi miydi, tam karar verememiştim, ama fena da gelmemişti kulağıma.     
“Ad”lar yapılacak işin özünü vermeli, özeti olmalıdır. “Karar”, mahkemenin son celsesini akla getirmekte. Yani ortada suç var ve savcılar bu suçu takip edecek, hakimler ise hükmü verecek.
Hazirandan bu yana ülkemiz suç mahalline dönmüş durumda, küresel bazda son bin yılın kuraklığı yaşanıyor söylentileri dolaşsa da bu durum etkilemeyecektir İslam coğrafyasını, sağ olsun (!) Batı, Müslüman kanıyla sulamaya devam edecektir.
            “Karar” gazetesinin kadrosundan yola çıkarak, İslami camia adına bir iç muhalefet beklentisine girmek mümkün. Evet, “Karar”ın yazı kadrosunu oluşturan ve kurucuları arasında yer alan Mehmet Ocaktan’ın “Akşam Gazetesi” genel yayın yönetmenliğinden,  Mustafa Karaalioğlu’nun “Star Medya Grubu Başkanlığı”ndan, Yusuf Ziya Cömert’in ise “Star Gazetesi” genel yayın yönetmenliğinden alınması, öte yandan “Diriliş Postası”nın Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak’ın –ki zaten Sezai Karakoç’un soyadına dönüşen “Diriliş”e göz dikmekle ilk adımı yanlış atmıştı,- görevinden istifa etmesi parti içi bir huzursuzluğu gündeme getirmekte. Bu isimler onca yıl Ak Parti’nin basın içerisinde sözcülüğünü yapmışlardır ve her şeye rağmen yapmaya da devam etmektedirler. Muhalefet mi yapacaklar, hayır, bu cesareti gösterebilecek kişilerin çıkma ihtimali söz konusu olsa da bir oluşumdan söz etmek öngörü yoksunluğu anlamına gelir, çünkü iktidar hemen her alanda çoğu zaman baskı unsuruna dönüşen gücünü ciddi anlamda hissettiriyor. Üstelik “Karar Gazetesi”nin kadrosu daha ziyade sonradan gazeteci olmuş edebiyatçılardan oluşuyor, bunlar, edebiyat içerisinde bile suya sabuna dokunmayan isimler. Apolitiklere ve anti-polemistlere hiç mi kanınıza dokunan bir şey yaşamıyorsunuz demekten kendimi alamıyorum. Meselâ Mehmet Akif’e, Necip Fazıl’a hakaret edilecek susacaksın. Bunu heyulam almıyor. Gazeteyi sürükleyecek, yine yukarıda isimlerini saydığım mahşerin üç atlısı olacaktır. 
İslami camiadan yükselen aykırı sesler ya küçük dergi ya da site-blog çapında oluyor, mahalli kalmak kaderinden kurtulamıyor. Güya ki Müslümanlardan oluşan iktidar, münafıkların çoğunlukta olduğunu düşünüyorum artık, Müslümanları kucaklamak yerine adeta kuşatmış görünüyor.
            “Karar Gazetesi”nden bu kuşatmayı kırmaya yönelik atılımlar bekliyoruz.    
           
 Zafer Acar

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kuşatılmamışlarsa Kuşatabilirler tabi iyi kuşanmak şartıyla.

    YanıtlaSil