EDEBİYAT DÜNYASI "KANLI CANLI ŞİİR"DE BULUŞTU

Şiire, edebiyata, umuda dair söylenen her söz, yazılan her kelime; göğüs dolusu bir nefes, tutunacak bir dal oluyor. Baki’nin “Baki kalan şu gökkubbede hoş bir seda imiş..” sözünün sırrıyla kendi gökkubbemizi bezemeye devam eden Aykut Nasip Kelebek, geçtiğimiz günlerde yeni eserini okuyucuyla buluşturdu: “Kanlı Canlı Şiir”
     “Modern Türk Şiiri Üzerine Yazılar” ekseninde örülen kitabın basına tanıtımı geçtiğimiz pazar günü (11.12.2016)  yapıldı. Edebiyat dünyasının önde gelen birçok ismini buluşturan etkinlikte şiire, eleştiriye, edebiyata dair pek konu üzerinde tatlı, içten ve fakat bir o kadar mühim konular üzerinde konuşuldu.
     Bu özel günü paylaşmadan önce “Kanlı Canlı Şiir” eseri hakkında genel hatlarıyla da olsa bir şeyler söylemenin yerinde olacağı kanaatindeyim. “Bana Hayran Olsana” şiir kitabıyla edebiyat okuyucusunun dikkatini üzerine çekmeyi başarmış olan şair, bu defa bir kısmını değişik dergilerde yayınladığı şiir eleştirilerini iki kapak arasında buluşturarak bizlere armağan etti. 
     Dört bölümden oluşan eser incelendiğinde 1950’den günümüze uzanan şairleri ve şiirlerini büyük bir titizlikle inceleyen Kelebek’in, eleştirinin tehlikeli sularında boğulmadığı görülecektir. Sezai Karakoç’tan Sedat Umran’a, Haydar Ergülen’e; seksen sonrası şairlerinden Ahmet Murat’dan, İsmail Kılıçarslan’a uzanan bu şiir yolculuğunda yazar, incitmeyen üslubuyla zülf-i yâre dokunmayı başarmıştır. 
     Şiirin oldukça dar bir çevre tarafından takip edildiği günümüzde Türk şiiri için oldukça önemli eleştiriler getiren “Kanlı Canlı Şiir” kitabının tanıtım toplantısına gelelim. Kafe Mecra’da gerçekleşen ve basın mensuplarının büyük alaka gösterdiği buluşmaya Hüseyin Akın, Zafer Acar, Üzeyir İlbak, Mahmut Bıyıklı, Hüseyin Kalyan, Erkan Kara, Abdullah Ilhan, Selim Sina Berk gibi edebiyat dünyasının tanınmış isimleriyle birlikte yazarın yakın dostları ve pek çok misafir katıldı. Doyumsuz bir edebiyat sohbetinin yaşandığı günde Kelebek, Hüseyin Akın’ın yönettiği söyleşide, başta eseri olmak üzere, edebiyat, şiir ve eleştiri üzerine düşüncelerini paylaştı. Doyumsuz sohbetleriyle bu anlamı günü besleyen şairler, yazarlar; Kelebek ve eseri hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. 
     Hülasa, edebiyatımızın en zayıf damarını, eleştiriyi, büyük bir ustalıkla sulayan Kelebek, Kanlı Canlı Şiir’in eksik bir kitap olduğunu dile getirerek eserin devamının geleceğine de işaret etmiş oldu. Biz de edebiyatımıza yaptığı bu önemli katkılarından dolayı kendisini tebrik ederken, borcumuz olan teşekkürlerimizi ve yeni çalışmaları konusunda da başarı dileklerimizi sunuyoruz. Kalem’in hep parlasın Aykut Nasip Kelebek.

Volkan Arslan

Yorum Gönder

0 Yorumlar