İSMET ÖZEL ŞİİRİ BIRAKTI. TEOMAN MÜZİĞE DÖNDÜ: 
TABİAT BOŞLUK KABUL ETMİYOR

İsmet Özel şiiri bıraktı.
Bu haberi okur okumaz aklıma bir bırakma haberi daha geldi: Teoman müziği bıraktı. İsmet Özel güldüren söylem ve davranışlarına bir yenisini daha ekledi desek daha doğru olur aslında. Türklük üzerine ortaya attığı ürpertici tezlerle birlikte, Komünist olunmadan Müslüman olunmaz, Aleviler Sünnileştirilmelidir buluşları ile saçmalamanın sınırlarını hayli zorladı. İstiklal Marşı’nı yeniden bestelemesini de unutmak istiyorum artık. Saymakla bitmiyor bay Özel’in safsataları, komiklikleri. Tüm bunları yaptıktan, söyledikten sonra insanların karşısına çıkıp ciddi ciddi, “Ben şiiri bıraktım” da diyebiliyor sabık şair. Herhalde bunun üzerine gözyaşı dökmemizi beklemiyor. Hele ki Erbain’den sonra yukarıda sıraladığım söylemlerini hiç aratmayan şiirimsiler karalamışken.
Bay Özel bakınız jübilesinde ne diyor: “O günlerde ellerimi böğrümde koyan şiir uyarıcılarının şimdilerde artık kucağımdan taşmağa heveslendiği çağımda şiirime son veriyorum. Türkiye’nin bugün geldiği değil, getirildiği noktada şiirlerimi okuyabilecek narodnik kalmadı.” Giderayak insanı keyiflendiriyor İsmet Özel. Cem Yılmaz’ın, “Son şakasını yaptı” esprisiyle düşünüldüğünde daha da keyif verici.
Bu komediyi tamamlamak da elbette İsmet Özel’in işi. Şiiri bıraktım derken bile okuru düşünüyor ve bir “Veda Şiiri” (busesi) konduruyor Özel:
“ (…)
Sizceleyin lopu kıvır
Kıvır kıvrak beliyle
Sicimece ebeleme
Şıkırdatip gümlettiği
Ebegümecini
Hasta düşmeden
Yiyici canlı beden
Sahralara salınıp
Yekpare tutulamayıp
Paraylayarak
Havada pür par
Çala çalı çalımla
Serilip yere hak ile
Yeksan yekini
Kuyruksuzlaştırılıp
Bıraktı vatman kaptan
Cephane deppo tayın
Madı mı sayın mayın.”


Ha, İsmet Özel şiir bırakma performanslarıyla Teoman’la yarışırken, Solculuk-Marksistlik, İslamcılık, Türkçülük geçişleriyle de bana bir sözde oyuncu-mankenin din değiştirme hadiselerini anımsatmıyor değil. Yoksa bir Hıristiyan’la evlenip din değiştirmenin, “tenezzülen” Milli Gazete’de yazmaktan ne farkı olabilir.

Abdullah İlhan

Yorum Gönder

0 Yorumlar