ZAFER ACAR, SEZAİ KARAKOÇ'U KONUŞTU

15 Kasım Cuma günü Türkiye Yazarlar Birliği’nde, Zafer Acar, yeni çıkan ‘Sezai Karakoç Kuşağı: İkinci Yeni’ kitabı hakkında Mahmut Bıyıklı’nın sorularını yanıtladı.
      Program Mahmut Bıyıklı ve Mustafa Nezihi Pesen arasında başladı. Zafer Acar kısaca tanıtıldıktan sonra kürsüye davet edildi. Mustafa Nezihi Pesen’in içten yaklaşımları programın renkli bir biçimde başlamasını sağladı. Mahmut Bıyıklı’nın kısa ve çarpıcı soruları, Zafer Acar tarafından soğukkanlılıkla ve bir birikimin tezahürü olan ufuk açıcı yorumlarla yanıtlandı. Zafer Acar, Sezai Karakoç’un şiirimizdeki yerini bir kez daha özetledi ve onun şiirimizdeki derin etkisinden bahsetti. Sezai Karakoç’un Müslüman kimliği nedeniyle uzun süre hakkının yendiğini belirten Zafer Acar, bu durumun kırılmakta olduğunu söyledi. Zafer Acar; Sezai Karakoç’un Mehmet Akif, Yahya Kemal ve Necip Fazıl gibi büyük şairlerimizi nasıl değerlendirdiğini belirterek genç dinleyicilerin bilinçlenmesini de sağladı.
      Programın devamında Zafer Acar’ın şiirimize kazandırdığı isimlerden, önce ilk şiir kitabı “Bana Hayran Olsana"yı yeni çıkarmış olan Aykut Nasip Kelebek ve daha sonra Abdullah İlhan Zafer Acar’ı ve kitabını konuşmak üzere kürsüye davet edildi. İki genç şair ve eleştirmen, Zafer Acar’ın özellikle de düşünsel üretimlerinden bahsettiler. Program, Zafer Acar’ın söz konusu kitabının dinleyicilere hediye edilmesiyle sona erdi. Bu güzel program dolayısıyla Mahmut Bıyıklı’yı tebrik ediyoruz.

Turgay Demirel 

Yorum Gönder

0 Yorumlar